Hoorn Actueel

eigen foto
eigen foto
Weerberichten

Weerbericht Hoorn: toenemende kans op (onweers)buien

HOORN – Het hogedrukgebied dat ten noordoosten van ons ligt gaat zich van ons verwijderen en dat maakt de weg vrij voor een lagedrukgebied dat zich boven Ierland gaat vestigen en het weer bij ons gaat bepalen.

Vanochtend trekt er een warmtefront over dat gepaard gaat met aanvoer van warme maar ook vochtige lucht uit het zuidoosten. In de ochtend kan er al een enkele bui vallen maar de meeste buien zijn voor vanmiddag en avond en ook vannacht kan er nog een enkele bui gaan vallen. Het is niet uit te sluiten dat de buien gepaard gaan met onweer en rukwinden. De middagtemperatuur loopt op naar 23 graden en de wind is matig maar tijdens een bui aantrekkend naar vrij krachtig mogelijk krachtig en waait uit het zuidoosten.

Zaterdag valt er in de ochtend nog een enkele bui maar dan valt vooral de wind op, deze trekt vanwege het lagedrukgebied dat zich dan verplaatst naar Schotland, aan naar krachtig tot hard maar boven open land en open water kan het zelfs even stormachtig worden 8Bft. Lokaal blijft een stevige bui mogelijk.

Zondag is er meer ruimte voor de zon maar blijft de wind een factor spelen. Overdag loopt de temperatuur op naar 22 graden en daalt naar 15 graden in de nacht naar maandag. De wind is vrij krachtig tot krachtig en waait uit het zuidwesten.

Na zondag lijkt het eerder herfstachtig te gaan worden dan hoogzomer, elke dag vallen er wel enkele buien de middagtemperatuur daalt tot onder de 20 graden en de wind waait uit de westhoek.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp