juni 8, 2023

Hoorn Actueel

Hoorn Actueel is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ynsect slikt Nederlandse protiform in om markt voor menselijke voeding te veroveren

Yensect, een Franse start-up die gespecialiseerd is in de productie van insecten, kondigt de overname aan van het Nederlandse bedrijf Prodiform, dat op insecten gebaseerde producten voor menselijke consumptie op de markt brengt. Op deze boerderij, die is gevestigd in Ermelo, op een uur rijden van Amsterdam, werken zo’n 50 mensen.

De productie zal 230.000 ton bereiken
Door dit proces verhoogt Ynsect zijn productiecapaciteit dankzij de Third Vertical Farm, die in staat is om meer dan 230.000 ton producten per jaar te produceren. Het wil zijn groei op de markt voor menselijke consumptie versnellen. Next 40 Knucket produceert momenteel producten voor aquacultuur, planten en huisdieren.

“De overname is een belangrijke stap in het versterken van de leidende positie van Yensect op de wereldmarkt en het mogelijk maken om vooruitgang te boeken op het gebied van menselijke en onregelmatige voeding met aanvullende producten.”, kondigde Antoine Hubert aan, mede-oprichter en CEO van Young Films.

Eerste positieve feedback
Yensect wil zich nu richten op de markt voor humane voeding. Bedankt voor het mogelijk maken van een nieuwe zet “positieve feedback” krijgen Gebruik van voedselwormen voor menselijke consumptie door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) afgelopen januari.

Dit concept omvat het hele insect, inclusief de droge bloem die ervan wordt gemaakt. Maar Yensect wil zich met zijn ontwikkeling richten op de productie van versleten insectenvoer of de molybdeenkever, waarvoor andere ideeën wachten. Deze voedingsmiddelen kunnen worden geserveerd in de sport- en gezondheidsvoedingssector.

Gebruik het Protiform-portfolio
Heeft gevestigde klanten DuitslandIn Nederland, het VK, Denemarken en België zal Yensex met het prototypeportfolio snel op deze markt kunnen bouwen. Daarnaast heeft het Nederlandse bedrijf een aanvraag voor accreditatie ingediend bij de EFSA voor consumptie van buffelkevers.

READ  Voor moord veroordeelde Nederlander aangehouden in Anderlecht

Yensect heeft nu 150 mensen in dienst en heeft sinds de oprichting in Parijs in 2011 meer dan 425 miljoen euro opgehaald. Afgelopen oktober heeft hij $ 224 miljoen opgehaald Zijn totale Series C bracht 372 miljoen dollar op.