Hoorn Actueel

Concerten

Zomermarktconcert Foreestenhuis

Op woensdagmiddag 7 augustus 2019 zal tijdens de Hoornse woensdagmarkt organist Erik Visser en sopraan Jeanneke van Buul een zomermarktconcert geven in het Foreestenhuis. Dit duo heeft een prachtig programma samengesteld voor hun optreden in het Foreestenhuis waarbij de mogelijkheden van het onlangs gerestaureerde Knipscheer-orgel optimaal gebruikt worden.

U kunt tijdens dit concert luisteren naar werken van onder meer Scheidemann, Schütz, Lully, Purcell, Bach en Händel. Beide musici hebben een grote staat van dienst. Sopraan Jeanneke van Buul studeerde aan het Conservatorium van Maastricht en Amsterdam en haar zangkwaliteiten waren te horen in uitvoeringen van o.m. het Gloria van Vivaldi, de Hohe Messe en de Johannes- en Mattheuspassion van Bach, Grabmusik, het Requiem van Mozart en dat van Fauré. Maar ook het Te Deum van Dvorák, Strawinsky’s Les Noces en De Staat van Louis Andriessen. In kleinschalige operaproducties vertolkte zij Eerste Dame in Die Zauberflöte, Rowan in The little Sweep en Eveline in Maske in Blau.

Ook werkte zij mee aan Doodgoed een Boerenopera door Muziektheater Struweel. Naast haar solistische werkzaamheden geeft Jeanneke van Buul samen met haar vaste begeleider Peter Nilsson regelmatig liedrecitals. Sinds 2004 is zij vast verbonden aan het Koor van de Nationale Opera. Erik Visser studeerde hoofdvak Orgel bij Bernard Winsemius aan het Conservatorium van Hilversum en Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en geeft regelmatig orgelconcerten. Vanaf 1989 is hij organist van Vrijburg te Amsterdam (samenwerking van Remonstrantse Gemeente en Vrijzinnige Protestanten).

Het concert is in het Foreestenhuis aan het Grote Oost 43, 2011 RT in Hoorn. Het begint om 13.00 uur en is afgelopen rond 13.30 uur. Het concert is gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte. Wie meer wil weten kan kijken op www.orgelconcerten-hoorn.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hoornactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp