Hoorn Actueel

Foto: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen

Brandweer

Zwaargewonde bij brand in zorgcomplex Betsy Park Hoorn, ‘zijn gezicht was zwart van de roet’

HOORN – Bij een korte maar felle brand in een appartement in het zorgcomplex Betsy Park is dinsdagavond een zwaar gewonde gevallen. De man is zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht, een bewoner van het complex zei dinsdagavond tegen onze verslaggever dat hij op de brancard lag en zijn gezicht zwart van de roet veroorzaakt door de brand.

De veiligheidsregio schakelde vrijwel direct nadat de melding binnenkwam groot op en ook werd de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen maar die kon niet kort na de oproep weer rechtsomkeer maken.

Van de overige bewoners moest een grote groep tijdelijk hun woning verlaten en werden opgevangen in het naastgelegen wijkcentrum waar zij door hulpverleners werden opgevangen en een kopje koffie/thee kregen aangeboden om van de eerste schrik te bekomen.

Rond half 10 werd het sein gegeven dat de brand uit was en mochten de bewoners terug naar hun woning. De politie onderzoekt samen met de brandweer de oorzaak van de brand.  Hoe het met de bewoner is, is niet duidelijk.

Reageer op dit onderwerp